Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért segít a csirkeleves, ha meg vagyunk fázva

2020. október 6.

A csirkehúsból készült leves évszázadok óta klasszikus fogás. Sőt, még régebbi múltra tekint vissza, hiszen valószínűleg az ókori görögök vagy talán kínaiak találták fel, majd a zsidók terjesztették el szerte Európában. Amellett, hogy finom, házias és melengető, arról is ismert, hogy sokat segít, ha meg vagyunk fázva. 

Népi gyógymódként tartják számon, gyulladáscsökkentő hatása hozzájárul, hogy könnyebben és gyorsabban legyőzzük a megfázás, influenza tüneteit. Arra ugyan nem sikerült a kutatóknak rájönniük, hogy a leves melyik hozzávalója segít is ilyenkor pontosan, de az biztos, hogy a forró, gazdag fogás nagyszerűen pótolja a betegség során elveszített folyadékot, a belefőzött zöldségek pedig jó vitaminforrások, felveszik a harcot a szervezetünket megtámadó kórokozókkal. A tészta szénhidráttartalma energiát ad, feltölt, a csirkehús pedig fehérjetartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszerünket. Magas triptofántartalma pedig a hangulatunkat javítja. És még a forró levesből felszálló gőz is pozitív hatású, hiszen tisztítja a légutakat, ezzel segítve a légzést.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!