Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A nudli egészségesen

2017. May 15.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 30 dkg édesburgonya
  • 30 dkg zabliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 ek kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit
  • cukormentes lekvár

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, meg forró vízben teljesen puhára főzzük.

Ha elkészült, áttörjük burgonyanyomón, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással. A lisztet csak fokozatosan adagoljuk, addig, amíg már nem ragacsos a tészta, hanem jól formázható. Gyorsan dolgozzunk, különben meg is keményedhet.

A tésztából lisztes kézzel vékony hengert sodrunk és 3-4 cm-es darabokra csipkedjük.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd a gyöngyöző vízbe engedjük a nudlikat és kb. 8 perc alatt készre főzzük.

Egy serpenyőben kókuszolajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergessük, mert hamar odaéghet. Végül beleforgatjuk a főtt nudlikat.

Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes lekvárral tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!