Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkével töltött édesburgonya hajók

Adásban volt: 2017. May 3.
A recepthez tartozó videó
2017. May 3.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 csirkemell filé
  • 2 nagy édesburgonya
  • fél kaliforniai paprika – piros
  • fél kaliforniai paprika – sárga
  • fél kaliforniai paprika – zöld
  • 1 fej lilahagyma
  • A csirke páchoz:
  • olívaolaj
  • zöldfűszeres szárnyas fűszerkeverék
  • A zöldség páchoz:
  • olívolaj
  • 1 tk őrölt cayenne paprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt fokhagymapor
  • só, bors
  • A majonézhez:
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • 1 tk dijoni mustár
  • friss snidling
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.

2. Az édesburgonyát egy tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk a tetejét és elősütjük.

3. Elkészítjük a csirke és a zöldség pácot. Két edénybe olívaolajat öntünk. Az egyikben elkeverjük az őrölt cayenne borsot, az őrölt római köményt, az őrölt fokhagymaport, a sót és a borsot. A másik páchoz az olívaolajat elkeverjük a fűszerkeverékkel.

4. A körethez a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, majd megforgatjuk a zöldfűszeres pácban és a tepsiben az édesburgonyák mellé halmozzuk.

5. A csirkemell filét kettévágjuk és így vonjuk be a másik páccal, majd a zöldségekre helyezzük és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

6. A házi majonézhez a tojássárgáját apránként keverjük el az olajjal, ha besűrűsödött, hozzáöntjük a citromlevet és továbbkeverjük. Végül a mustárral, sóval és borssal és friss snidlinggel ízesítjük.

7. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felül bevágjuk és ebbe helyezzük a zöldség és a csirkemell csíkokat. Leöntjük a házi majonézzel, majd friss snidlinggel szórjuk meg. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!