Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkével töltött édesburgonya hajók

Adásban volt: 2017. május 3.
A recepthez tartozó videó
2017. május 3.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 csirkemell filé
  • 2 nagy édesburgonya
  • fél kaliforniai paprika – piros
  • fél kaliforniai paprika – sárga
  • fél kaliforniai paprika – zöld
  • 1 fej lilahagyma
  • A csirke páchoz:
  • olívaolaj
  • zöldfűszeres szárnyas fűszerkeverék
  • A zöldség páchoz:
  • olívolaj
  • 1 tk őrölt cayenne paprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt fokhagymapor
  • só, bors
  • A majonézhez:
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • 1 tk dijoni mustár
  • friss snidling
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.

2. Az édesburgonyát egy tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk a tetejét és elősütjük.

3. Elkészítjük a csirke és a zöldség pácot. Két edénybe olívaolajat öntünk. Az egyikben elkeverjük az őrölt cayenne borsot, az őrölt római köményt, az őrölt fokhagymaport, a sót és a borsot. A másik páchoz az olívaolajat elkeverjük a fűszerkeverékkel.

4. A körethez a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, majd megforgatjuk a zöldfűszeres pácban és a tepsiben az édesburgonyák mellé halmozzuk.

5. A csirkemell filét kettévágjuk és így vonjuk be a másik páccal, majd a zöldségekre helyezzük és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

6. A házi majonézhez a tojássárgáját apránként keverjük el az olajjal, ha besűrűsödött, hozzáöntjük a citromlevet és továbbkeverjük. Végül a mustárral, sóval és borssal és friss snidlinggel ízesítjük.

7. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felül bevágjuk és ebbe helyezzük a zöldség és a csirkemell csíkokat. Leöntjük a házi majonézzel, majd friss snidlinggel szórjuk meg. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.