Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Csirke karamellizált körtével

2016. September 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 fél csirkemellfilé, bőre nélkül
  • 1 közepes vöröshagyma, kettévágva és vékonyra szeletelve
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 közepes körte, vékonyra szeletelve
  • 2 teáskanál barna cukor
  • ½ csésze balzsamecet
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű
  • 500 g félkész rizs

Elkészítés

1.  A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk.

2. Egy nagy serpenyőben vajon pirítsuk meg a húsdarabokat, majd vegyük ki, és tegyük félre.

3. Ugyanabban a serpenyőben pároljuk puhára a hagymát. Adjuk hozzá a körtét és a barna cukrot, és főzzük még 3 percig. Keverjük hozzá a kakukkfüvet és a balzsamecetet.

4. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe.

5. Forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és fedő nélkül főzzük további 4-6 percig. Közben főzzük meg a rizst a leírás alapján. Tálaljuk.

 

 Forrás: tasteofhome.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!