Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Parajos quiche Lázár módra

Adásban volt: 2016. December 7.
A recepthez tartozó videó
2016. December 7.

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt lazac
  • 40 dkg friss parajlevél
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 5 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 fej hagyma
  • szerecsendió
  • víz
  • só, bors
  • 30 dkg főtt leveszöldség
  • 30 dkg főtt csirkehús

Elkészítés

1. A quiche tésztájához egy keverőtálba tesszük a lisztet, majd nagylyukú reszelőn belereszeljük az alaposan lehűtött vajat. Sózzuk, majd kevés vizet adunk hozzá, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, hogy ne melegedjen fel a kezünktől. Nyújtás előtt érdemes a hűtőben legalább fél órát pihentetni.

2. A quiche töltelékéhez húslevesből megmaradt zöldségeket és csirkehúst is használunk. Robotgépben pürésítjük a parajlevelekkel, négy tojással, és a hagymával együtt.

3. A tésztát kinyújtjuk és óvatos mozdulatokkal sodrófára tekerve beolajozott piteformába simítjuk. Beletesszük a tölteléket, ha maradt tészta, beboríthatjuk vele. Ha nem, akkor a tészta szélét tojássárgájával megkenjük, a maradék tojássárgáját pedig összekeverjük két evőkanál tejföllel, és ezt szétkenjük a tölteléken borításként. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 165-170 fokon alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt készre sütjük.

4. Tálalás előtt a quiche-t egy lapos tálra borítjuk, és a piteforma alját rányomva elegyengetjük a tölteléket benne. A lazacot rózsákba tekerjük és a quiche tetejére halmozzuk.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!