11 étel, amelyet minden kezdő séfnek el kell tudnia készíteni
1.Capri saláta: Giada DeLaurentiis, az olasz gasztronómiát képviselő háziasszony szerint ezen saláta összeállításával megfelelő magabiztosságot szerzünk a konyhában.
2.Sült hal: Alapkészség, hogy megtanuljunk halat, húst kisütni. Marcus Samuelsson, étteremtulaj és séf tippje, hogy a köretet is ugyanabban a serpenyőben süssük ki, mint a húst – a hátramaradt húslében.
3.Marinádok: Aarón Sanchéz, séf úgy véli, meg kell tanulnunk, hogyan állnak össze az ízek egy marinádban, páclében, és hogyan kell azokkal kezelni a húsokat.
4.Omlett: A Petit Trois séfje, Ludovic Lefebvre fiának már hároméves fiának is megtanította, hogyan kell tökéletes omlettet készíteni.
5.Sült rizs: Annyira egyszerű, hogy mindenkinek tudnia kell ennek az alapköretnek az elkészítését. Ming Tsai TV-s séf azt javasolja, ne a gyorsrizst válasszuk, inkább a hagyományosat.
6.Tojás: Lefebvrehez hasonlóan Carla Hall is a tojás mellett van. A számtalan módon elkészíthető alapanyagnak pont a variabilitás a legnagyobb előnye.
7.Csokidarabos kekszek: A Milk Bar tulajdonosa, Christina Tosi szerint egy kezdő konyhatündér apró lépésekben haladjon, első körben ezt a hagyományos édességet tanulja meg, aztán jöhetnek a nehezebb dolgok.
8.Zöldségfasírt: A vegán séf, és a by CHLOE alapítója, Chloe Coscarelli úgy véli, egy zöldségfasírt elkészítése szórakoztató, egyszerű, a végeredmény pedig egészséges és tápláló. Legnagyobb előnye pedig, hogy előre elkészíthető.
9.Paradicsomszósz: A házi verziónak nincs párja. Ezt vallja a Top Chef egyik korábbi versenyzője, Kwame Onwuachi is. Az elkészült szósz pedig rengeteg féle képpen felhasználható.
10.Miso leves: Candice Kumai, gasztroújságíró szerint annyira egyszerű ezen étel összeállítása, hogy a kezdőknek is könnyen sikerélménye lehet. Emellett kiemeli, hogy a miso leves rengeteg értékes probiotikumot tartalmaz.
11.Sült csirke: A Top Chef tízedik szériájának nyertese, Kristen Kish szerint zöldségkörettel együtt sütve ez a fogás mindent felülmúl.
forrás: Buzzfeed