Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezzel az egy plusz hozzávalóval ezentúl tökéletes csokidarabos kekszet süthetünk

Ráadásul könnyen beszerezhető, nem egy extra hozzávalóról van szó
2017. február 11.

Christina Tosi séf elárulta, hogy mitől lesznek mennyeien finomak a csokis kekszei. Van ugyanis egy extra adaléka, amelyet a készítéskor hozzátesz ehhez a népszerű édességhez.

„Úgy hiszem, nekem van a legfinomabb csokis keksz receptem.” – állítja Tosi, a Momofuku Milk Bar alapítója. És mi a titka? A zsírmentes tejpor! „Add a következő adag csokidarabos kekszed keverékéhez és máris ízletesebb sütijeid lesznek” – tanácsolja.

Habár ez a süti remek, mégsem kerül ki boltjainak polcaira. A nagymamája csokidarabos keksz receptjét tekinti etalonnak, amit nem sikerül felülmúlnia. „A kreatív filozófiám az, hogy nem szórakozhatsz az emberek ételekhez kötődő emlékeivel; hanem azokból kell újat alkotnod.” – mondja.

Ezért döntött úgy, hogy tejport használ. Adjunk a száraz hozzávalókhoz kb. 2 evőkanálnyival, állítása szerint ugyanis fokozza a többi adalékanyag ízét, ráadásul könnyen beszerezhető, szerencsére nem egy extrán különleges hozzávalóról van szó.

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Mentes” keksz kókusszal, dióval és mogyoróval

„Mentes” keksz kókusszal, dióval és mogyoróval

"A kókusz annyira jól édesít, hogy minden egyéb természetes és mesterséges édesítőt elfelejthettek, cukormentesen is édes lesz a végeredmény"

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?