Sült csirkecomb cukkinirösztivel és zöldfűszeres tejföllel

Hozzávalók
- 4 tanyasi csirkecomb
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- mustár
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- 14 dkg só só
- egész bors
- Cukkiniröszti:
- 1 db cukkini
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 ek liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- Zöldfűszeres tejföl:
- 2 dl tejföl
- snidling
- petrezselyem
- újhagyma
- medvehagyma
Elkészítés
Sült csirkecomb
A csirkepáchoz készítünk egy fűszeres teát: a mozsárban összetörjük az egész borsot, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket és ezzel is összenyomkodjuk. Ezután jöhet a kakukkfű, a rozmaring és a só. Az egészet feloldjuk fél liter forró vízben, majd hozzáadunk 1,5 liter normál hőmérsékletű vizet.
Ebbe a fűszeres teába rakjuk a csirkecombokat, és a hűtőszekrényben 4-5 órát hagyjuk pácolódni.
A hűtőből kivéve aztán öntsük le róla a vizet, a zöldfűszereket pedig rendezzük a csirkecombok alá, az edény aljára. A combokról egy papírtörlővel itassuk le a nedvességet és locsoljuk meg őket kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.
Cukkiniröszti
A fél fej vöröshagymát és a cukkinit egy keverőtálba reszeljük, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd alaposan keverjük össze. Reszeljük a bele a fokhagymagerezdet.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a rösztiket.
Zöldfűszeres tejföl
A zöldfűszereket felaprítjuk: az újhagyma zöldjét, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát. Egy csipet sóval és frissen őrölt borssal a tejfölhöz keverjük őket.
