Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirkecomb cukkinirösztivel és zöldfűszeres tejföllel

Adásban volt: 2016. május 17.
A recepthez tartozó videó
Illatos, ropogós fogás, akár vendégvárónak is bevethetjük. Könnyen elkészíthető, egyedül a csirkecomb pácolására kell időt hagynunk.
2016. május 21.

Hozzávalók

  • 4 tanyasi csirkecomb
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • mustár
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 ág friss rozmaring
  • 14 dkg só só
  • egész bors
  • Cukkiniröszti:
  • 1 db cukkini
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors
  • Zöldfűszeres tejföl:
  • 2 dl tejföl
  • snidling
  • petrezselyem
  • újhagyma
  • medvehagyma

Elkészítés

Sült csirkecomb

A csirkepáchoz készítünk egy fűszeres teát: a mozsárban összetörjük az egész borsot, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket és ezzel is összenyomkodjuk. Ezután jöhet a kakukkfű, a rozmaring és a só. Az egészet feloldjuk fél liter forró vízben, majd hozzáadunk 1,5 liter normál hőmérsékletű vizet.
Ebbe a fűszeres teába rakjuk a csirkecombokat, és a hűtőszekrényben 4-5 órát hagyjuk pácolódni.

A hűtőből kivéve aztán öntsük le róla a vizet, a zöldfűszereket pedig rendezzük a csirkecombok alá, az edény aljára. A combokról egy papírtörlővel itassuk le a nedvességet és locsoljuk meg őket kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.

Cukkiniröszti

A fél fej vöröshagymát és a cukkinit egy keverőtálba reszeljük, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd alaposan keverjük össze. Reszeljük a bele a fokhagymagerezdet.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a rösztiket.

Zöldfűszeres tejföl

A zöldfűszereket felaprítjuk: az újhagyma zöldjét, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát. Egy csipet sóval és frissen őrölt borssal a tejfölhöz keverjük őket.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fokhagymás csirkecomb, gombás gerslivel

Fokhagymás csirkecomb, gombás gerslivel

Egy kis odafigyelés, kevergetés, pirítás, és egy óra alatt tálalhatjuk is ezt a gersli rizottóval (orzottoval) tálalt mennyei csirkecombot.
Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Gyors, könnyed, egészséges vacsora Lakatos Tímeától, a Danubius Hotel Astoria étterem séfjétől. A főfogás vasban gazdag, míg a köret a paleo diétához is tökéletesen passzol.
Tényleg hungarikum a tejföl?

Tényleg hungarikum a tejföl?

Bizonyára sok olyan alapanyag van, amelynek használata egy-egy nemzet konyhájára jellemzőbb, mint másokéra, a magyar konyhát alapvetően meghatározók között a tejföl előkelő helyet foglal el.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?