Zabos-kókuszos morzsasüti
A morzsasüti óriási nyári kedvenc nálam. A szezont eperrel és rebarbarával nyitom, aztán jöhet a cseresznye, a meggy, a bogyós gyümölcsök és a barackok. Gyorsan megvan – nem is sül sokat –, és az is szuper, hogy nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl.
Hozzávalók
6 adaghoz- 6-7 szem érett őszibarack
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg zabpehely
- 8 dkg cukor
Elkészítés
A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. Eloszlatjuk egy sütőtál aljában, összekeverjük a keményítővel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral.
A vajat megolvasztjuk, közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és a cukrot. Ráöntjük a vajat, fakanállal addig keverjük, amíg morzsás állagot kapunk. A barackra szórjuk, elegyengetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.