Vaníliás tejfölfagyi
Ha nem vagyunk „lusták”, azaz van időnk legalább óránként átkeverni a fagyimasszát villával vagy botmixerrel, garantáltan krémesre fagy gép nélkül is. Amilyen egyszerű, én annyira szeretem, hűsítő, sokféleképpen variálható desszert.
Hozzávalók
kb. 8 adaghoz- 1 nagy pohár 20%-os tejföl (45 dkg)
- 2 dl 30%-os, cukrozatlan habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
A tejfölt kikeverjük a habtejszínnel és a kétféle cukorral. Lapos, lefedhető, fagyasztható tálba öntjük, betesszük a mélyhűtőbe, majd legalább óránként átkeverjük villával vagy botmixerrel. Kb. 6 óra múlva fogyasztható.
Én így, minden további ízesítés nélkül szeretem a legjobban. Persze (kezeletlen) citrom- vagy lime-héj, gyümölcspüré, lekvár, csoki- vagy kekszdarabok sem rontják el, sőt! Kísérletezzetek kedvetek szerint, de egyszer mindenképpen próbáljátok ki „csak magában”!