Tükörtojás szelet
Jöhet egy kis tükörtojás? De most ne reggelire, hanem uzsonnára! Ez a habkönnyű süti tökéletes lesz a közelgő ünnepre!
Hozzávalók
6 nagy szelethez- A tésztához:
- 2 nagy tojás
- 12 dkg cukor
- fél dl olaj
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- A krémhez:
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 45 dkg félzsíros túró
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál tejföl
- fél csomag instant zselatinpor (a fél l folyadékhoz való csomag fele)
- 6 db felezett őszibarack (befőtt)
Elkészítés
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk, simára keverjük. A masszát kb. 25×15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, majd rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Amíg sül a tészta, a tejből kimérünk 2,5 dl-t, és a cukorral felforraljuk. A maradék tejben kikeverjük a pudingport, a cukros tejhez csorgatjuk, és folyamatos keverés mellett egészen sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, letakarjuk, és többször átkeverve hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, kikeverjük a vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzádolgozzuk a zselatinport. A kihűlt pudingot robotgéppel kihabosítjuk, majd apránként a túróhoz adjuk, simára keverjük.
A kihűlt tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a túrókrémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt rárakjuk a jól lecsepegtetett, leitatott őszibarackokat, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
A barackot csak tálalás előtt szoktam a sütire pakolni.