Halpogácsa édeskömény salátával
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg tőkehalfilé
- 10 dkg jázmin rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 édeskömény
- 1 póréhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 szárzeller
- vaj
- ½ dl ecet
- cukor
- só, bors
Elkészítés
1. A rizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy felhevített serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott újhagymát, szárzellert, póréhagymát és fokhagymát.
3. Az édesköményt felcsíkozzuk, majd megsózzuk és állni hagyjuk.
4. A halat nagyobb kockákra vágjuk, majd ledaráljuk. A megdinsztelt hagymákkal és a rizzsel összekeverjük és sózzuk, borsozzuk. Galuskákat formázunk belőle és egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük. Az ecetben elkeverjük a cukrot és a salátára öntjük, ezzel tálaljuk a halat. Jó étvágyat!