Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Branzino filé paprikával, paradicsommal

Adásban volt: 2017. november 21.
A recepthez tartozó videó
2017. november 21.

Hozzávalók

  • 2 db halfilé
  • 2 TV paprika
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 chili paprika

Elkészítés

1. A branzinot filéket a bőrös részén középen picit bevagdossuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.

2. A körethez a paprikákat hosszában nagyobb darabokra vágjuk, a belsejét eltávolítjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a szalonnát pedig felcsíkozzuk.

3. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük a paprikát, paradicsomot és a chilit, közben sózzuk. Amikor megpirultak, kivesszük a serpenyőből és a megmaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát is.

4. A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet és forró serpenyőben bőrrel lefelé kezdjük el sütni, de pár másodpercig lenyomjuk, hogy lapos maradjon. Majd kisebb lángon pár perc alatt ropogósra sütjük és ugyanígy a másik oldalát is.

5. Mindenből teszünk egy keveset a tányérra, ráhelyezzük a halat. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.