Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Branzino filé paprikával, paradicsommal

Adásban volt: 2017. november 21.
A recepthez tartozó videó
2017. november 21.

Hozzávalók

  • 2 db halfilé
  • 2 TV paprika
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 chili paprika

Elkészítés

1. A branzinot filéket a bőrös részén középen picit bevagdossuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.

2. A körethez a paprikákat hosszában nagyobb darabokra vágjuk, a belsejét eltávolítjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a szalonnát pedig felcsíkozzuk.

3. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük a paprikát, paradicsomot és a chilit, közben sózzuk. Amikor megpirultak, kivesszük a serpenyőből és a megmaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát is.

4. A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet és forró serpenyőben bőrrel lefelé kezdjük el sütni, de pár másodpercig lenyomjuk, hogy lapos maradjon. Majd kisebb lángon pár perc alatt ropogósra sütjük és ugyanígy a másik oldalát is.

5. Mindenből teszünk egy keveset a tányérra, ráhelyezzük a halat. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!