Branzino filé paprikával, paradicsommal
Hozzávalók
- 2 db halfilé
- 2 TV paprika
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 chili paprika
Elkészítés
1. A branzinot filéket a bőrös részén középen picit bevagdossuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.
2. A körethez a paprikákat hosszában nagyobb darabokra vágjuk, a belsejét eltávolítjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a szalonnát pedig felcsíkozzuk.
3. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük a paprikát, paradicsomot és a chilit, közben sózzuk. Amikor megpirultak, kivesszük a serpenyőből és a megmaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát is.
4. A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet és forró serpenyőben bőrrel lefelé kezdjük el sütni, de pár másodpercig lenyomjuk, hogy lapos maradjon. Majd kisebb lángon pár perc alatt ropogósra sütjük és ugyanígy a másik oldalát is.
5. Mindenből teszünk egy keveset a tányérra, ráhelyezzük a halat. Jó étvágyat!