Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Több sört iszunk, mint tejet? Érdekes felmérés eredménye látott napvilágot

Egyre kelendőbbek a diétás és „mentes” termékek is
2022. March 7.

Az alapvető élelmiszerek mellett a sör volt a legkelendőbb terméktípus 2021-ben – derült ki a Coop Online kutatásából, amelyből azt is megtudhattuk, hogy az ásványvíz, az energiaital és a diétás termékek sem hiányozhatnak a magyarok polcairól.

Mit fogyasztottak a magyarok tavaly karácsony előtt? Erre a kérdésre kereste a választ a Coop Online, azaz azt vizsgálták, hogy mely termékek voltak a legkelendőbbek az áruházlánc online felületén a december 15-től december 24-ig terjedő időszakban.

A kutatás meglepő eredményre vezetett: a magyarok első helyen a 4,5 százalékos Soproni klasszikus világos sörből tankoltak be, méghozzá fél literes, üveges kiszerelésben. Az ötödik helyen sem valamilyen alapélelmiszer, hanem a Watt koffein- és vitamintartalmú, alma-körte ízű szénsavas energiaitala szerepel, a kilencedik helyet pedig a szénsavas Somersby cider foglalja el fekete szeder ízesítéssel. A top 10-ben emellett olyan alapanyagokat találunk mint a sajátmárkás finomított napraforgóolaj és az UHT tej, a Koronás Cukor kristálycukor és a Complex asztali só.

„Ezek a legalapvetőbb élelmiszerek, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak. A férfiak számára a sör kihagyhatatlan „élelmiszer”, amiből mindig jó, ha van otthon, akár a váratlan vendégek érkezése esetén is” – vélekedik Csikós Zsolt, a Coop Online Kft. vezetője.

Érdekesség ugyanakkor, hogy már a második helyen egy diétás termék – a Dia-Wellness Cukorhelyettesítő – szerepel, de a tej helyett fogyasztható ALPRO kókuszital is helyet kap a top 10-es listán. Mindez arra utalhat, hogy a magyarok nyitnak az egészséges, diétás, alacsony kalóriaértékű helyettesítő termékek felé, illetve kiemelten figyelhetnek rá, hogy ünnepekkor a „mentes” ételeket fogyasztó szeretteikkel is megoszthassák a főztjüket.

 

Tipp: Ezért főzd meg tejben a kelbimbót

De mely termékek voltak a legkelendőbbek általában véve a 2021-es évben? Ezen a listán nem szerepelnek diétás termékek, ám így is felkerült rá két sörmárka, méghozzá az Arany Fácán világos sör és a Borsodi Bivaly minőségi világos sör. Emellett olyan alaptételeket találunk rajta, mint a Coop UHT tej, a Koronás Cukor kristálycukor, a Coop búzafinomliszt vagy a Coop Aquarius szénsavmentes természetes ásványvíz.

„A 2021-es év adatai alapján tehát az alapvető háztartási élelmiszerek és a sör a legkelendőbbek, ez valószínűleg nem is fog változni. A sör esetében lehetnek márkabéli eltérések. Talán a szénsavmentes ásványvíz népszerűsége lehet meglepő, hiszen Magyarországon iható a csapvíz, mégis nagy tételben fogy az ásványvíz is” – mondja Csikós Zsolt.

De mennyivel nőtt meg általában az online bevásárlások száma? Csikós Zsolt szerint a járvány óta náluk is kétszer annyian intézik az interneten a bevásárlást, mint korábban. Várható, hogy a következő évek során ezek a folyamatok egyszerűsödnek, és az online nagybevásárlás is egyre megszokottabbá válik.

„Nálunk majdnem minden típusú termék megtalálható, és mindig igyekszünk valamilyen kedvezménnyel, játékkal kedveskedni. Előre elkészített Foodboxokkal támogatjuk a mindennapi friss étkezéseket, amelyek lényege, hogy munka után ne kelljen külön megvásárolni a szükséges hozzávalókat. Elég a kedves vevőnek kinézni, hogy mit szeretne aznap főzni, és a Foodbox szolgáltatáson keresztül meg is rendelheti. A csomagban minden hozzávaló megtalálható, ami az étel elkészítéséhez szükséges, illetve receptet is nyújtunk hozzá az oldalon” – zárja Csikós Zsolt. 

 

Kapcsolódik: 

Mi mindenhez használhatsz kókusztejet? Receptet is mutatunk!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Üveges sört bontanál, de pont nincs nálad nyitó?

Üveges sört bontanál, de pont nincs nálad nyitó?

Ne csüggedj, van ilyen esetekben is megoldás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!