Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért jobb tejben megfőzni a kelbimbót

2020. szeptember 15.

A kelbimbó megosztó étel. Vannak, akik rajonganak a kis zöld szemekért, mások ki nem állhatják, és tiltólistára teszik az étrendjükben. Minden alapanyag lehet finom, ha megfelelően készítjük el, a kelbimbót pedig azért nem érdemes kizárni, mert rendkívül egészséges, telis-tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. Rendszeres fogyasztásával jobb lesz az emésztésünk, jobban fog működni az agyunk, sőt még pattanásaink száma is csökkenhet.

De mi a helyzet azokkal, akiket nem kell győzködni, szívesen fogyasztanának kelbimbót, ám nem bírja a gyomruk? Sajnos gyakori, hogy már pár szem elfogyasztása is kellemetlen gyomorégést eredményez. Ezt tudjuk megakadályozni azzal, ha nem vízben, hanem tejben főzzük meg a zöldséget. Így készítve nemcsak krémesebb lesz a kelbimbók állaga, hanem a gyomorégés esélye is csökken. A tejet nyugodtan ízesíthetjük: adjunk hozzá egy kevéske cukrot és szerecsendiót az igazán finom végeredményért.

A sütőben pirított kelbimbó esetén is bevethetjük a tejes trükköt. A megtisztított szemeket főzzük elő pár perc alatt a tejben, majd ezután tegyük be pirulni a forró sütőbe.

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A hét menő alapanyaga: a kelbimbó!

A hét menő alapanyaga: a kelbimbó!

Csodás megoldások, meglepő fordulatok a zöldség történetében, na és a konyhában! Gondoljuk újra a kapcsolatunkat a kelbimbóval, adunk rá okot bőven!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?