Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

II. Erzsébet kézműves sört dobott piacra. Megkóstolnád?

2021. május 18.

II. Erzsébet nem kedveli különösebben az alkoholos italokat. A korábbi királyi szakács, Darren McGrady szerint csak a vacsorája mellé szokott egy pohár édes német bort elfogyasztani, ha pedig mégiscsak megkíván egy koktélt, szinte mindig gint rendel. Tehát semmi jel sem utalt eddig arra, hogy sört is fogyasztana – szemben nemrég elhunyt férjével, II. Fülöppel, aki viszont kedvelte a habzó italt –, ám most mégis engedélyezte, hogy két sörfajtát a királyi sör elnevezéssel illessenek. 

Az egyik egy klasszikus brit keserű sör 4,3%-as alkoholtartalommal, a másik pedig egy hazánkban is közkedvelt Golden IPA 5%-os alkoholtartalommal. Az árpát mindkettőhöz a királynő birtokain termesztik, és a söröket Norfolkban palackozzák. Mivel a sandringhami birtokon, ahonnan az árpa származik, rengeteg kisebb állat él, ezért a sörök címkéjére is ezek az állatkák kerültek: egy mezei nyúl a keserűre, illetve egy fácán az IPA-ra.

Az ára kissé borsosra sikeredett a söröknek, egy 500 ml-es palack 3,99 fontba, vagyis 1650 forintba kerül. Ám tegyük hozzá, még a Magyarországon forgalmazott kézműves sörök között sem ez lenne a legmagasabb ár, amennyiben itthon is ennyiért lenne kapható. Rossz hír a rajongóknak, hogy ez sajnos nem fog bekövetkezni, mivel csak az angol birtok ajándékboltjában forgalmazzák.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.