Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mitől lesz igazán krémes a milkshake? Mutatjuk a titkos hozzávalót!

2019. augusztus 17.

Hogy mi az extra selymes végeredmény titka? Adjunk hozzá fagylaltot! Igen-igen, a fagyi csodát tesz, de kezdjük az elején! 

Mindegy hogy epres, csokis vagy éppen banános ízű milkshake-et szeretnénk készíteni, az alapok szerencsére valamennyi fajtánál azonosak, így elég egyszer megtanulni, aztán már gyárthatjuk is sorban a finomabbnál finomabb tejitalokat. 

 

Amire szükségünk lesz (2 nagy adaghoz):

 

1/3 csésze tej, lehet zsírszegény vagy zsíros is (ha igazán krémes shake-et szeretnénk, zsíros tejet válasszunk, tejszínt azonban ne használjunk, mert a turmixgépben kicsapódhat, darabossá válhat)

1,5 csésze fagyi, a leggyakrabban vanília, de bármilyen íz megfelel, amely a recepthez felhasznált többi hozzávalóhoz passzol

1 marék bogyós gyümölcs, 1 banán vagy 2-3 evőkanál kakaópor 

tetszőleges öntet, szórás és díszítés (például mogyoróvaj, csokiszirup, gyümölcsszirup, fahéj, kakaópor, pirított olajos magok, tejszínhab, édes gabonapelyhek)

 

Elkészítés: 

 

Öntsük a turmixgépbe először a tejet, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. A fagyit hagyjuk kicsit kiolvadni, ugyanis ha túl keményre fagyva kerül a gépbe, növelnünk kell a tej mennyiségét, így pedig hígabb lesz a végeredmény. 

Turmixoljuk krémesre. Figyeljük közben az állagát, a kevesebb tej sűrűbb, kanalazható shake-et, a több tej pedig hígabb, szívószállal fogyasztható italt eredményez.

A legjobb, ha hűtött pohárban szolgáljuk fel, a toppingot közvetlenül tálalás előtt tegyük a tetejére. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.