Mitől lesz igazán krémes a milkshake? Mutatjuk a titkos hozzávalót!
2019. August 17.Hogy mi az extra selymes végeredmény titka? Adjunk hozzá fagylaltot! Igen-igen, a fagyi csodát tesz, de kezdjük az elején!
Mindegy hogy epres, csokis vagy éppen banános ízű milkshake-et szeretnénk készíteni, az alapok szerencsére valamennyi fajtánál azonosak, így elég egyszer megtanulni, aztán már gyárthatjuk is sorban a finomabbnál finomabb tejitalokat.
Amire szükségünk lesz (2 nagy adaghoz):
1/3 csésze tej, lehet zsírszegény vagy zsíros is (ha igazán krémes shake-et szeretnénk, zsíros tejet válasszunk, tejszínt azonban ne használjunk, mert a turmixgépben kicsapódhat, darabossá válhat)
1,5 csésze fagyi, a leggyakrabban vanília, de bármilyen íz megfelel, amely a recepthez felhasznált többi hozzávalóhoz passzol
1 marék bogyós gyümölcs, 1 banán vagy 2-3 evőkanál kakaópor
tetszőleges öntet, szórás és díszítés (például mogyoróvaj, csokiszirup, gyümölcsszirup, fahéj, kakaópor, pirított olajos magok, tejszínhab, édes gabonapelyhek)
Elkészítés:
Öntsük a turmixgépbe először a tejet, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. A fagyit hagyjuk kicsit kiolvadni, ugyanis ha túl keményre fagyva kerül a gépbe, növelnünk kell a tej mennyiségét, így pedig hígabb lesz a végeredmény.
Turmixoljuk krémesre. Figyeljük közben az állagát, a kevesebb tej sűrűbb, kanalazható shake-et, a több tej pedig hígabb, szívószállal fogyasztható italt eredményez.
A legjobb, ha hűtött pohárban szolgáljuk fel, a toppingot közvetlenül tálalás előtt tegyük a tetejére.
Forrás: Reader’s Digest