Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tiramisu – a süti, aminek nem kell marketing

2021. február 28.

A tiramisu a világ 10 legkedveltebb desszertjének egyike, az olasz konyha hatalmas klasszikusa. Az 1960-as évek táján indult hódító útjára, és az 1980-as években vált igazán népszerűvé. A tirami sù olasz kifejezés jelentése „Dobj fel!”, a desszert állagát tekintve valahol egy torta és egy hab között helyezkedik el. Alapja erős kávéba áztatott babapiskóta, amelyet mascarponés krémmel rétegeznek, tetejét pedig kakaó borítja. A mártogatáshoz főzött kávéba gyakran kerül rum vagy likőr, és ma már szinte ritkább az eredeti verziót kóstolni, mint a variánsokat. Hogy nevezhetjük-e ezeket is tiramisunak? A döntést az olvasóra bízzuk, kedvcsinálóként pedig összegyűjtöttünk bloggereink 7 formabontó kedvencét.

Ötperces tiramisu hab

Csokis tiramisu 

Epres tiramisu

Tiramisu torta 

Vegán tiramisu

Meggyes-mákos tiramisu 

Tiramisugolyók

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

19 recept az olasz konyhából

19 recept az olasz konyhából

Tészták, pizzák, húsgolyók. Itt nincs szénhidrátmentesség.
Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

A kevesebb több elvet érdemes szem előtt tartani

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!