Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Reggeli kávé helyett: csokoládés tiramisu

Adásban volt: 2013. augusztus 9.
A klasszikus tiramisu ráadás csokoládéval. A reggeli, ami igazán feldob.
2016. február 3.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 tojás
  • 20 dkg 70%-os csokoládé
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 pohár presszókávé
  • amaretto likőr

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A szobahőmérsékletű mascarponét először önmagában simára keverjük.
A tojássárgákat egy kis cukorral fehéredésig keverjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kikevert tojássárgákhoz keverjük.
A csokoládés tojássárgákat gyengéden összekeverjük a mascarponéval.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A csokolásés, mascarponés masszát óvatosan összeforgatjuk a felvert tojáshabbal. 
Elkészítjük a fekete kávét, amibe belekeverjük a likőrt.
A babapiskótákat egymás mellé helyezzük és meglocsoljuk a kávés-likőrös keverékkel.
Erre kerül egy sor a csokoládés krémből, majd egy újabb sor kávéval locsolt piskóta és a krém.
Pár órára behűtjük.
A legvégén kakaóporral és reszelt csokoládéval megszórva találjuk.

3.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Meggyes csokoládés túrós rétes

Meggyes csokoládés túrós rétes

Mindig lehet fokozni az élvezeteket! Például úgy, hogy a jól ismert túrós réteset megbolondítjuk egy kevés aszalt meggyel és csokoládéval.

Görögdinnyés limonádé

Ha már úgyis fölvágjuk, és kivesszük a magokat, akkor tegyünk félre egy adagot a görögdinnyéből limonádénak is. Savas vagy mentes kiadásban is készíthetjük, a hűsítés garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.