
Reggeli kávé helyett: csokoládés tiramisu
Hozzávalók
6-8 adag- 50 dkg mascarpone
- 4 tojás
- 20 dkg 70%-os csokoládé
- 2 evőkanál tejszín
- 1 csomag babapiskóta
- 2 pohár presszókávé
- amaretto likőr
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A szobahőmérsékletű mascarponét először önmagában simára keverjük.
A tojássárgákat egy kis cukorral fehéredésig keverjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kikevert tojássárgákhoz keverjük.
A csokoládés tojássárgákat gyengéden összekeverjük a mascarponéval.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A csokolásés, mascarponés masszát óvatosan összeforgatjuk a felvert tojáshabbal.
Elkészítjük a fekete kávét, amibe belekeverjük a likőrt.
A babapiskótákat egymás mellé helyezzük és meglocsoljuk a kávés-likőrös keverékkel.
Erre kerül egy sor a csokoládés krémből, majd egy újabb sor kávéval locsolt piskóta és a krém.
Pár órára behűtjük.
A legvégén kakaóporral és reszelt csokoládéval megszórva találjuk.
