Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

A kevesebb több elvet érdemes szem előtt tartani
2017. November 14.

Minden az egyszerűségen múlik, ha az olasz konyhát szeretnénk követni. Az olasz lassú, kényelmes mentalitás az ételeken és az étkezésben is megmutatkozik: lassan falatoznak. A családi étkezés nálunk nemcsak annyit tesz, hogy sokan ülnek egy asztalnál, és körbejár a fazék. Minden falatot és minden asztalnál töltött pillanatot kiélveznek.

Mindig elegánsan megterítenek, mielőtt nekilátnak az evésnek – ez általában fehér abroszt, és ízléses étkészletet takar. Ez nem szokás minden háztartásban, de könnyen elsajátítható. Már egy szépen megterített asztallal segíthetünk azon, hogy az étkezés kikapcsolódást jelentsen, ne csak egy gyors szükséglet-kielégítést.

A hozzávalók listájánál is tartsuk szem előtt a kevesebb több mondást. Nem tudnak kiragyogni az ízek, ha másik 20 van mellettük. Egy tésztaételt nem feltétlenül kell túlfűszerezni, öt féle sajtot ráreszelni. 5-6 alapanyaggal bőven elég ízesíteni a spagettit. Emellett jegyezzük meg: a minőség elsőbbséget kell, hogy képviseljen az ételeknél.

Ügyeljünk az olíva olajra is, hiszen az az olaszoknál pont annyira fontos alapanyag, mint a tészta, vagy a parmezán. A házilag készített változat ízével pedig semmi sem ér fel. Akkor is minőségi olajat kell használnunk, mikor csak a tésztára csurgatjuk, hogy ne tapadjon össze, vagy épp ebben sütjük ki a friss zöldségeket.

A finom só és a friss fokhagyma mellett figyeljünk arra is, hogy idényzöldségekkel dolgozzunk, hisz azokhoz frissen juthatunk hozzá. Mindig igyekezzünk a legfrissebb alapanyagokkal főzni. Minőség, frissesség, és egyszerűség. Ezek az olasz konyha kulcsfogalmai. Szerencsére mindezt saját otthonunkban is könnyedén megteremthetjük.

forrás: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz tortellini leves

Olasz tortellini leves

A közelgő hideg napokon jól jön majd ez a tál meleg leves

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!