Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ilyen volt Meghan Markle születésnapi tortája

2019. August 19.

Meghan Markle, Sussex hercegnője nemrég ünnepelte 38. születésnapját. A jeles napra különleges torta készült, amely egyszerre volt letisztult, egyszerű, ám mégis kifinomult. Egy twitterposzt alapján derült ki, hogy a hercegnő választása egy úgynevezett nude répatortára esett. (A meztelen torta azt jelenti, hogy a máz vagy krém nem vonja be körben teljesen a süteményt.) A süti klasszikus répatorta ízű volt az oldalán minimális krémréteggel, a tetején szárított narancskarikákból kirakott koronával, friss rozmaringágakkal, földicseresznyével, tökmaggal és összetört keksszel megszórva. Jól hangzik, ugye?

A torta nem királyi palotában készült, hanem egy Londonhoz közeli pékségben, a Luminaryban. Ez az üzlet azonban jóval több, mint isteni tortákat és egyéb édességeket, süteményeket árusító hely, ugyanis példaértékű a társadalmi szerepvállalása. Így egyáltalán nem csoda, hogy miért éppen innen választott Meghan a születésnapjára süteményt. 

A Luminary fő tevékenységeként hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő nőket támogat. Vállalja a tanításukat, ezzel megalapozva, hogy a jövőben el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon, illetve önálló életet tudjanak kezdeni. A programot eddig 60 nő fejezte be, a sikerességét pedig jól mutatja, hogy közülük 10-en már saját vállalkozásba kezdtek. Meghant annyira lenyűgözte mindez, hogy még a brit Vogue magazinban is beszámolt a cukrászda példamutató tevékenységéről. 

 

Forrás: mashed

Kép forrása: https://twitter.com/scobie 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Meghan Markle és Harry herceg esküvői tortája

Meghan Markle és Harry herceg esküvői tortája

Így készítsük el házilag a citromos-kókuszkrémes különlegességet.
Meghan Markle kedvenc snackje

Meghan Markle kedvenc snackje

A ragyogó bőrt is támogató finomság lehet, hogy ott lapul már a mi konyhánkban is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!