Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Meggyes mákos tiramisu

Adásban volt: 2014. október 16.
A recepthez tartozó videó
Az olasz desszert magyar verziója mákos mascarponével, meggyszirupos babpiskótával.
2015. szeptember 29.

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 csomag babapiskóta
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 15 dkg egész mák
  • 50 dkg fagyasztott meggy
  • 1 citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • díszítéshez: fehér csokoládéforgács , mák

Elkészítés

A meggyet egy edényben melegíteni kezdjük. Adunk hozzá egy kis vizet, egy fél citrom levét, fahéjat, szegfűszeget és a cukrot. Beforraljuk, hogy sűrűbb állagú, meggyszirupot kapjunk. Egy másik serpenyőt felhevítünk, és beleöntjük az egész mákot. Vigyázzunk, hamar megég! A szoba-hőmérsékletű mascarponét először a tojások sárgájával, majd a pirított mákkal, végül a felvert tojásfehérjével keverjük össze. Egy tepsi alját kirakjuk a piskóta felével, meglocsoljuk meggysziruppal. A következő réteg a meggy szemek fele, és erre halmozzuk a mascarpone krém felét. Rakunk még egy réteget. Fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakán át dermesztjük a hűtőben, másnap szépen szeletelhető lesz. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors, likőrös poharas tiramisu

Villámgyors, likőrös poharas tiramisu

Vendégváró tiramisu-pohár, melynek csak egy fél órát kell állnia a hűtőben, hogy tökéletes legyen!
Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Van abban valami egészen csodálatos, amikor a szilva leve átitat egy piskótát, és a fahéjjal keveredve omlós lesz. Ugye? Pofonegyszerű gluténmentes lepény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.