Meggyes mákos tiramisu

Hozzávalók
- 50 dkg mascarpone
- 1 csomag babapiskóta
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 15 dkg egész mák
- 50 dkg fagyasztott meggy
- 1 citrom
- fahéj
- szegfűszeg
- díszítéshez: fehér csokoládéforgács , mák
Elkészítés
A meggyet egy edényben melegíteni kezdjük. Adunk hozzá egy kis vizet, egy fél citrom levét, fahéjat, szegfűszeget és a cukrot. Beforraljuk, hogy sűrűbb állagú, meggyszirupot kapjunk. Egy másik serpenyőt felhevítünk, és beleöntjük az egész mákot. Vigyázzunk, hamar megég! A szoba-hőmérsékletű mascarponét először a tojások sárgájával, majd a pirított mákkal, végül a felvert tojásfehérjével keverjük össze. Egy tepsi alját kirakjuk a piskóta felével, meglocsoljuk meggysziruppal. A következő réteg a meggy szemek fele, és erre halmozzuk a mascarpone krém felét. Rakunk még egy réteget. Fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakán át dermesztjük a hűtőben, másnap szépen szeletelhető lesz.