Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

November 1-jén ünnepeljük a vegánok világnapját

2019. November 1.

Vegán életmódot folytatsz? Akkor minden bizonnyal a mai nap számodra is piros betűs ünnep, november 1-jén ünneplik ugyanis a veganizmust az egész világon.

A világnap 1994-ben került be a naptárba Louise Wallis brit híresség, a vegán közösség akkori elnöke hatására. A szövetség abban az évben ünnepelte 50. születésnapját, ám nem szerették volna sem a halottak napjával, sem pedig a halloweennel egybemosni a napot – sőt az alapítás pontos dátuma is kérdéses volt –, így esett november 1-re a választásuk.

Szerte a világon kiállításokkal, szemináriumokkal, nyilvános vitákkal és workshopokkal ünneplik az eseményt. Szeretnék megismertetni az érdeklődőkkel a vegán életmód előnyeit, legyen szó az emberi szervezetre vagy a környezetre gyakorolt pozitív hatásairól, illetve eszmei alapjáról, azaz az állatok védelméről és a kizsákmányolásuk elleni harcról. Számos híresség vesz részt rendszeresen ezeken a programokon, például Ellen DeGeneres, Ariana Grande, Stevie Wonder, Peter Dinklage, Bellamy Young, James Cameron és Pamela Anderson.

A cikk forrása: Awareness days

Bloggereink is rendszeresen publikálnak vegán recepteket. Íme 3 izgalmas étel, egy könnyű desszert ebéd utánra, egy előételnek vagy snacknek is kiváló mártogatós, valamint egy tápláló főétel. Ezeket egy nem vegánnak is érdemes kipróbálnia! 

Kölesből is készíthetünk „túró” gombócot, Kriszti mutatja a tuti receptet.

Sára sült paprikás mártogatósa egy falat nyár…

Csupa íz vegán hajdinarizottó Zitától. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!