Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így aprítja fel a hagymát Gordon Ramsay

2020. August 10.

Valljuk be, a hagyma felaprítása nem a legkellemesebb konyhai művelet. Könnyek, átható hagymaszag, ráadásul nem is olyan egyszerű mutatvány, főleg ha apró, egyforma darabokra szeretnénk szeletelni. Viszont kihagyhatatlan a magyar ételekből éppúgy, mint a nemzetközi konyhák fogásaiból. Jöjjön lépésről lépésre a híres séf és showman bevett technikája.

 

1. lépés

A legtöbben a hagyma gyökerének levágásával kezdik, de Gordon Ramsay útmutatása alapján ez bizony hiba. Szerinte pont fontos a gyökeret a hagymán hagyni, mert az fogja biztosítani, hogy a hagyma ne mozduljon el aprítás közben. Plusz ha levágjuk a gyökeret, a hagyma rögtön levet kezd ereszteni, mi pedig könnyezni. Vágjuk csak félbe a hagymánkat, és fektessük az így kapott felet lapos oldalával lefelé a vágódeszkára.

 

2. lépés

Ujjainkkal nyomjuk le a hagymát, ezután függőlegesen vagdossuk be, de ne vágjuk át teljesen. Próbáljunk minél vékonyabb vágásokat ejteni.

 

3. lépés

Készítsünk vízszintesen két bevágást a hagymán, de most se vágjuk át teljesen, ha azt szeretnénk, hogy a hagymánk egyben maradjon.

 

4. lépés

Végezetül függőlegesen, a meglévő vágásainkra merőlegesen vágjuk fel a hagymánkat.

 

És mivel egy kép többet mond ezer szónál, a mozgókép pedig még inkább, íme egy videó, amelyen a mester meg is mutatja a folyamatot.

 

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!