Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Itt egy újabb gasztroőrület: a brokkolikávé

Ez egy megoldás lehet a napi zöldségbevitel növelésére.
2018. június 19.

Először az ugrott be, mennyire lehet ennek brokkolis íze, de mikor jobban belegondoltunk rájöttünk, ez egy remek találmány arra, hogy több zöldséget juttassunk a szervezetünkbe. Az ausztrál kormányzati tudományos ügynökség a Hort Innovation nevű csoporttal együtt fejlesztette ki a brokkoliport.

A természetes anyagot magából a zöldségből nyerik ki: a nem olyan szép, de még fogyasztható részeket levágják, majd porítják. A brokkoli ezen részei teljes mértékig alkalmasak emberi fogyasztásra, csak nem olyan kívánatosak, hogy a szupermarketek polcaira kerüljenek. A porított verzióból kettő evőkanálnyi megfelel egy adag brokkolinak, továbbá a por is rendelkezik a zöldség egészségügyi előnyeivel: rostokban, valamint B6- és E-vitaminokban gazdag.

Használata pont olyan széleskörű, mint más porított készítményeknek (pl.: a kollagénpor vagy a matcha). Smoothie-kban, zabkásában, és kávéban is megállja a helyét. Igaz, visz az italba a por egy kis zöldségérzetet, de így is finom a kávé.

„Kutatások azt mutatták, hogy az ausztrálok zöldségfogyasztása átlagban nem éri el a napi ajánlott mennyiséget. Az olyan lehetőségek viszont mint a brokkolipor, segíthetnek ezen.” – mondja a Hort Innovation vezetője, John Lloyd.

via: Hello Giggles

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A kollagénpor 4 előnye

A kollagénpor 4 előnye

Egyre többen használják a halak és tehenek kötőszövetének porított változatát táplálék-kiegészítőként.
4 ok, hogy kávé filtert tegyünk a virágágyásba

4 ok, hogy kávé filtert tegyünk a virágágyásba

A szobanövények életet visznek a lakásba, így érdemes őket gondosan ellátni, hogy minél tovább ragyoghassanak.
Kiöntött kávéból és teából műalkotást

Kiöntött kávéból és teából műalkotást

Ez már nem a hagyományos latte art, hanem valami teljesen más.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?