Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mi köze a sült babnak az amerikai Függetlenség Napjához?

2022. July 4.

Július 4-e az Egyesült Államokban a Függetlenség Napja. Az amerikaiak ilyenkor hatalmas szabadtéri, kerti bulikat rendeznek, előkerül a grillsütő, rádobják a legfinomabb pácolt húsokat, nyársakat, melléjük pedig a különböző grillköreteket, salátákat, például coleslaw-t (káposztasaláta), tésztasalátát, grillezett kukoricát fogyasztanak. Húspogácsákat is készítenek a kedvenc hamburger variációjukhoz, és természetesen a hot dog rajongói sem maradnak ma éhesen. De hogy jön mindehhez a sült bab? 

 

Tipp: Ezek a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetünk bab főzésekor

 

Először is úgy, hogy simán elképzelhető grillköretnek, a kapcsolódási pont azonban mégis más: július 4-e egyben a Nemzeti Sült Bab Nap is az Egyesült Államokban. Úgy tűnik, hivatalos magyarázat nincs arra vonatkozóan, hogy miért pont e jeles napra került a fogás ünnepe, ám egyes vélemények szerint igenis van összefüggés. Mégpedig az, hogy a Nagy-Britanniától függetlenedés időszakában kulcsfontosságú élelmiszernek számított az olcsó és laktató bab, illetve a belőle készült sült bab. 

Ebben az esetben a hagyománytisztelet egyáltalán nem jelent lemondást, ugyanis a hagymás, paradicsomos, barbecue szószos ízvilág egyáltalán nem áll messze a grillételektől! Sült húsok, grillkolbászok vagy hot dog mellé egyaránt szuper választás egy tányér sült bab! 

 

Kapcsolódik: 

Őrület, hányféle bab létezik, ismerj meg minél többet!

 

Forrás: mashed 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!