Kevés a friss zöldség? Ezzel a 3 salátával húzhatod ki a telet!
2023. January 29.Az évnek abban az időszakában járunk, amikor a melegházas kései zöldségek már elfogytak, a friss zöld pedig még nem jelent meg tömegével. Azért persze ilyenkor is akadnak klasszikus téli saláták, amelyek megfelelő vitaminmennyiséget adnak a hideg téli napokra is…
Cézár saláta
Kezdjük a hetet egy klasszikussal: nagyon kevés helyen készítik eredeti recept szerint. De mi ragaszkodjunk a szardellához, mert úgy az igazi. Ha ebéd után nem akarjuk egyedül tölteni a nap hátralevő részét az irodában, akkor a krutonok pirításakor a fokhagymát hagyjuk ki a receptből. Ha viszont elegünk van az okoskodó kollégákból, dobjunk az olajba plusz egy gerezdet. A krutont és a tojást előző este is elkészíthetjük, a fejes salátát és az öntetet azonban érdemes reggel összedobni, hogy ne essen nagyon össze, mire elérkezik a hőn áhított ebédidő.
Brokkolis-sóskás tésztasaláta
Hidegen is szuperül működik ez a zöldséges tésztaétel, ha pedig a sonkát lehagyjuk róla, a vega étrendbe is simán beilleszthető. Mondjuk sonkával azért izgalmasabb, persze a chili önmagában is eléri a kívánt hatást. Ezzel sem kell munkába indulás előtt bajlódnunk, hiszen előző este elkészítve és bedobozolva, a hűtőben nagyon jól elvan. Már csak arra kell figyelnünk, hogy a reggeli kapokodásban ne maradjon otthon.
Grillcsirkesaláta spenóttal, kesudióval és fügével
A salátához szükséges grillcsirkét előző nap vegyük meg a sarki grillcsirkésnél. Marcangoljuk szét a szívünknek kedves részeket, készítsük el a vinaigrettte öntetet, főzzük meg a spenótleveleket. Majd másnap, a kollégák irigy tekintetétől övezve, szertartásosan készítsük el ebédünket: a spenótlevelekre pakoljuk rá a csirkedarabkákat, rakjuk körbe fügével, szórjuk meg kesudióval. Pirítóssal fogyasszuk és élvezzük ki a nekünk járó, 60 perces ebédidőt.