Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Csomagoljuk környezetbarát módon a magunkkal vitt tízórait, ebédet!

Ne termeljünk feleslegesen szemetet!
2021. September 2.

Újraindult az iskola, sokan pedig ismét nem home office-ban, hanem a munkahelyükre bejárva dolgoznak. A nyári lazítás utáni visszarázódás sosem egyszerű, így általában az „apróságokra” már nem marad idő és energia. Pedig kis odafigyeléssel a környezetünkért is sokat tehetünk, például úgy, hogy a suliba, munkába magunkkal vitt tízórait, ebédet környezetbarát módon csomagoljuk. Erre mutatunk most három ötletet.

 

1. Uzsonnás doboz

Rengeteg különböző fajta kapható! Lehet műanyag, fém, rekeszes, emeletes, válasszuk a számunkra leginkább praktikusat. Figyeljünk arra, hogy jól záródjon! A suli mellett a munkahelyre szintén szuperek ezek a dobozok, viszont amennyiben van lehetőségünk melegítésre, mindenképpen mikrózható verzió mellett döntsünk. 

 

2. Befőttes üveg

Hatalmas divat befőttes üvegbe rétegezni a salátánkat! A sorrend sem mindegy: az öntet kerüljön alulra (így nem fogja eláztatni a többi hozzávalót), erre jöjjenek a főtt gabonafélék, majd a zöldségek és a saláta komponens. A tetejére szórjuk az olajos magvakat, így tuti nem fognak megpuhulni. Fogyasztás előtt egyszerűen rázzuk össze vagy keverjük fel. 

 

3. Textil uzsonnás tasak

Ötletes megoldás, hiszen nemcsak szép és trendi, hanem mosható is. Külső oldala általában pamutvászon, belseje pedig jól szellőző, vízhatlan anyag. Nedves ronggyal áttörölhető, de mosógépben is kimosható, így újra és újra felhasználhatjuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!