4 ok, amiért több mangót kellene fogyasztanunk
2020. February 4.Több okból is jó, ha rendszeresen kerül mangó a tányérunkra, és nem csak azért, mert nagyon-nagyon finom – persze kétségkívül ez sem elhanyagolható tény. Tele van értékes tápanyagokkal, alacsony a kalóriatartalma, cserébe viszont rengeteg rostot és ásványi anyagot tartalmaz. Ehetjük frissen vagy szárítva, salátában, előételként, sőt szárnyashúsok mellé és egzotikus szószokhoz is mennyei. Lássuk, miért is jó nekünk a mangó!
1. Tele van antioxidánsokkal
Gazdag antioxidánsokban és különféle fitokemikáliákban, ezek mind hasznosak lehetnek a szervezetünkben fellépő gyulladások, cukorbetegség, illetve rákos megbetegedések megelőzésében. Sőt még elhízás ellen is bevethető.
2. Sok vitamint tartalmaz
Többek közt A- és C-vitaminban is bővelkedik. Az A-vitamin fontos szerepet játszik immunrendszerünk karbantartásában, valamint javítja a látást. A C-vitamin pedig általános csodaszer, amelyre a vírusos időszakokban különösen nagy szükségünk van, illetve a sérült szövetek regenerációjában is segít. Ráadásul ettől a két vitamintól csinosabbak is leszünk, hiszen hozzájárulnak bőrünk és hajunk egészségéhez.
3. Gazdag ásványi anyagokban és egyéb tápanyagokban
Egyike azon élelmiszereknek, amelyek a szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen cinket tartalmazzák. Ezen kívül folsavat, vasat és kalciumot is találunk benne – igazi egészségbomba!
4. Segíti az emésztést
Egy 2018-as tanulmány szerint segíthet a székrekedéssel küzdőknek, főleg magas rosttartalma miatt. A rost nélkülözhetetlen a jó emésztéshez, ha gyakran küzdünk szorulással, érdemes kúraszerűen mangót fogyasztani.
Forrás: so delicious