Hogyan fagyasszuk le a pesztót?
2022. September 12.Sok zöldfűszer terem a kertben vagy túlvásároltuk magunkat? Ilyenkor mindig jó ötlet a feleslegből pesztót készíteni. Habár a legismertebb pesztóhoz (a genovaihoz) csak friss bazsalikom kell, más fűszernövényből is elkészíthetjük, például petrezselyemből vagy tavasszal medvehagymából. Jó hír, hogy a tetemes mennyiségű pesztót sem kell azonnal elfogyasztani, nyugodtan mehet a fagyasztóba. Lássunk két szuper módszert!
Tipp: Mindent a fenyőmagról
Tepsin
Ez az egyik legjobb módszer, mert annyit törünk le belőle, amennyire éppen szükségünk van. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük rá a frissen elkészült pesztót, és kenjük szét egyenletesen 6-8 mm vastagságban. A tetejére tegyünk még egy réteg sütőpapírt, majd helyezzük egy órára a fagyasztóba, hogy megszilárduljon. Amint megfagyott a pesztó, egyszerűen daraboljuk fel, és már mehet is fagyasztótasakba vagy dobozba. Egy-egy darabot egyszerre is felhasználhatunk, de kisebb részekre is könnyű lesz széttörni.
Jégkockatartóban
Öntsük vagy kanalazzuk a pesztót jégkockaformába, a tetejére csorgassunk egy kevés olívaolajat. Tegyük a fagyasztóba, majd ha megfagyott, vegyük ki a kis kockákat a formából, és helyezzük át az előző módszerhez hasonlóan dobozba vagy tasakba.
Forrás: the kitchn
Kapcsolódik:
Bazsalikomos? Vagy medvehagymás? Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a házi pesztód