Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Bacont sütsz? Ezért ne kerüljön a hús a hűtőből közvetlenül a serpenyőbe

2022. September 3.

A sült bacon igazi bajnokok reggelije, ha jól van elkészítve, így nem csoda, hogy az internet tele van cikkekkel arról, hogyan is kell elkészíteni a tökéletes sült bacont. Rengeteg módszer létezik, de egy valamiben mindenki egyetért, éspedig abban, hogy nem szabad a hűtőből éppen kivett, azaz szobahőmérsékletűnél hidegebb bacont megsütni.

Tipp: Készíts burgonyasnacket baconnel!

A bacon ugyanis nagyjából fele-fele arányban áll húsból és zsírból, megsütve ettől lesz puha és ropogós, no meg annyira nagyon ízletes. Ez a tény viszont ellenünk dolgozik, ha a baconünk túl hideg, vagy a serpenyőnk túl forró.

A zsír ugyanis lassabban melegszik fel, mint a hús. Tehát ha egyenletesen szeretnénk megsütni, ugyanolyan hőmérsékletűnek kell lennie a húsnak és zsírnak. Ez azt jelenti, hogy ha a bacont kivettük a hűtőből, hagyjuk a pulton szobahőmérsékletűre melegedni, mielőtt a serpenyőbe tennénk. Ez olyan 15 percet vesz igénybe, de van egy másik módszer is. Utóbbi szerint tegyük a bacont először hideg serpenyőbe, és lassan kezdjük melegíteni alacsony vagy közepes lángon. Ezzel a módszerrel a bacon húsa, zsírja és a serpenyő egyszerre melegszik fel lassan, fokozatosan, így ízletesebb, ropogósabb és mutatósabb lesz az elkészült sült bacon.

Forrás: Tasting Table

Kapcsolódik: 

Gondoltad volna? A ma ismert bacon őse 3000 éves

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!