Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Miért érdemes jégkockát rejtenünk a hamburgerünk húspogácsájába?

Furcsán hangzik? Pedig jó okunk van rá!
2021. September 9.

Mindenkinek megvan a maga kis titkos trükkje, amellyel tökéletessé varázsolja a házi hamburgert. Van, aki vajat, van, aki zsemlemorzsát kever a húspogácsa masszájához, és persze rengetegen esküsznek a „csak hús és fűszerek, semmi más” receptre. Az alábbi trükkel úgy lesz szaftosabb a húspogácsa, hogy az ízén nem változtatunk. Mindösszesen egy jégkockát kell a húspogácsa közepébe gyúrnunk, ami aztán sülés közben szépen elolvad. A hús felszívja a nedvességet, viszlát, cipőtalp szárazságú burgerek! 

Annak ellenére, hogy mennyire egyszerűnek tűnik a praktika, két dologra azért érdemes odafigyelnünk. A legtöbb jégkockakészítő forma mérete és kialakítása miatt az azokból kinyert jégkockák elég nagyok lesznek, tehát jó nagy húspogácsákat kell gyúrnunk. Ha nem burkoljuk be teljesen a jégkockát a darált hússal, az olvadást követően deformálódni fog a húspogácsánk.

Sütés közben elég magas maghőmérsékletre lesz szükségünk ahhoz, hogy a jég elolvadjon. Tehát ha rózsaszínre szoktuk elkészíteni a húst, ez nem a mi módszerünk lesz – persze az alig átsütött hús esetén nem is kell kiszáradástól tartanunk. 

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!