Epres banánkenyér
Nemcsak desszertként finom a banánkenyér, hanem ha hűtőben tároljuk, jó pár napra előre is elkészíthetjük reggelinek. Az alapreceptet könnyedén feldobhatjuk magvakkal, csokoládéval, vagy ebben esetben például eperrel.
Hozzávalók
egy közepes méretű, téglalap alakú formához- 4 db tojás
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 dl tej
- 10 dkg eritrit
- 10 dkg apró szemű zabpehely (vagy zabliszt)
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 4 db banán
- 10 dkg eper
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olajjal, a tejjel és az eritrittel. Külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd a nedves masszához adjuk. Végül hozzákeverjük a folyékonyra turmixolt banánokat, és az eper 2/3-ad részét felkockázva.
Alaposan kiolajozott kenyérformába öntjük a tésztát, a tetejét megdíszítjük a maradék eperrel, végül pedig az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megfelelően átsült-e. Szükség szerint az utolsó 15-20 percben lefedhetjük alufóliával, hogy ne égjen meg a kenyér teteje.
Langyosan, felszeletelve tálaljuk.