Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabos-kókuszos morzsasüti

Pikk-pakk összeállítható süti, és még azt sem kell megvárni, hogy kihűljön, hiszen langyosan a legfinomabb.
2019. August 9.

A morzsasüti óriási nyári kedvenc nálam. A szezont eperrel és rebarbarával nyitom, aztán jöhet a cseresznye, a meggy, a bogyós gyümölcsök és a barackok. Gyorsan megvan – nem is sül sokat –, és az is szuper, hogy nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl.

Hozzávalók

6 adaghoz
  • 6-7 szem érett őszibarack
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg zabpehely
  • 8 dkg cukor

Elkészítés

A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. Eloszlatjuk egy sütőtál aljában, összekeverjük a keményítővel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral. 

A vajat megolvasztjuk, közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és a cukrot. Ráöntjük a vajat, fakanállal addig keverjük, amíg morzsás állagot kapunk. A barackra szórjuk, elegyengetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinitekercses makaróni

Cukkinitekercses makaróni

Dobd fel az egyszerű paradicsomos tésztát!
Zöldséges-kolbászos bab

Zöldséges-kolbászos bab

Laktató egytálétel nyárra, sok-sok zöldséggel.
Kefires-spenótos palacsinta

Kefires-spenótos palacsinta

Laktató reggelire vagy könnyű vacsorára?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!