Tonhalsaláta lágy tojással
Hozzávalók
4 személyre- 5 tojás
- 10 dkg friss zöldbab
- 20 dkg zöld spárga
- 1 csokor hónapos retek
- 1 kis fej fejes saláta
- Az öntethez:
- 1 ek dijoni mustár
- ½ citrom leve
- csipet só
- bors
- 1 dl olívaolaj
- néhány szem fekete olívabogyó
- 2 doboz tonhal olíva olajban
- 1 lime
- friss chili
Elkészítés
1. 3 perc alatt lágy tojást főzünk, lehűtjük, majd megpucoljuk.
2. A zöldbab szélét levágjuk, aztán blanchirozzuk, azaz először forrásban lévő sós vízbe tesszük 1-2 percre, majd kivesszük és áttesszük jéghideg vízbe.
3. A zöld spárgát is blanchirozzuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és grill serpenyőben megpirítjuk.
4. A hónapos retkek két oldalát levágjuk, majd szintén sózzuk és olívaolajban megforgatjuk.
5. A salátaöntethez a mustárt, fél citrom levét, csipet sót és a borsot kézi habverővel elkeverjük, majd ha összeállt az öntet, apránként hozzákeverjük az olívaolajat is.
6. A fejes salátát leveleire szedjük, egy tányérra helyezzük, mellé tesszük a retkeket, a fekete olívabogyót, a zöldbabot, majd meglocsoljuk az öntettel. Jó étvágyat!