Spárgás-keles tészta
A hosszú tél után semmi másra nem vágyom, csak finom, roppanós zöldekre. Ez a tészta pont ilyen, de persze a „húsimádó” családtagoknak sem kell fintorogniuk, hiszen szalonna is bőven került bele. És a tojás, azzal a jó kis folyós sárgájával… Ki ne hagyjátok!
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú tészta
- só
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 35 dkg újkelkáposzta
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 csomag zöld spárga (lehetőleg minél vékonyabb, zsengébb)
- őrölt fekete bors
- 2 marék parmezán sajt
- 4 db 3 perces tojás a tálaláshoz
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Amíg fő a tészta, elkészítjük a feltétet. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön zsírjára olvasztjuk a felkockázott szalonnát. Rátesszük a megpucolt, felaprított hagymákat és a felkarikázott chilit, tovább sütjük.
Mehet hozzá a felcsíkozott kelkáposzta, a felezett koktélparadicsomok és a megtisztított, feldarabolt spárga. Összesütjük, sózzuk, borsozzuk. Mikor már roppanósra puhult a spárga is, hozzákeverjük a tésztát és a lereszelt parmezán 2/3-át.
A kész tésztát 1-1 darab óvatosan megpucolt tojással és a maradék parmezánnal megszórva tálaljuk, kevés frissen facsart citromlével is meglocsolhatjuk.