Mákos csillag
Cuki, pufi kis csillagok mákkal, citrommal és aszalt áfonyával. Ha nincs sok időtök sütni, de már az ajtóban toporog a vendégsereg, csak kapjátok elő a jó öreg leveles tésztát, és készítsetek belőle sok-sok finomságot.
Hozzávalók
18-20 darabhoz- 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
- 1 tojás
- 1,5 dkg porcukor
- 3 dkg őrölt mák
- pár reszelés biocitromhéj
- 18-20 szem aszalt áfonya
Elkészítés
A leveles tésztát kitekerjük, csillagokat szaggatunk belőle. Papírral együtt tepsire helyezzük.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a porcukrot, a mákot és a citromhéjat. Kiskanálnyi adagokat teszünk minden csillag közepére, és belenyomunk 1-1 szem áfonyát.
A tojássárgáját egy kevés vízzel felhígítjuk, az így kapott keverékkel beecseteljük a csillagok ágait. 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc kell a sütinek.