Magas fehérje - és alacsony zsírtartalmú vacsora ajánlatunk: Tilápia filé avokádós cukkini tésztával
Hozzávalók
2 adaghoz- 4 szelet tilápia filé (kb. 35 dkg)
- 2 db avokádó
- 40 dkg cukkini
- 1 db citrom
- 2 dl natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj spray
- himalaya só
- bors
- szárított oregano
- szárított bazsalikom
- szárított majoranna
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A lecsepegtetett halfiléket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával, megszórjuk a zöldfűszerekkel és meglocsoljuk citromlével. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a halszeleteket, befújjuk olívaolajjal és az előmelegített sütőbe toljuk 12 percre.
Ezalatt elkészítjük a köretet. Az alaposan megmosott cukkinit nyersen zöldségspirálozó (vagy zöldséghámozó) segítségével spagetti tészta alakúra formázzuk.
Az avokádókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd kikanalazzuk a húsukat. Villával pépesítjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Kevés citromlét csepegtetünk hozzá (ettől megőrzi világoszöld színét) és hozzákeverjük a natúr joghurtot is.
A cukkini tésztát összekeverjük az avokádókrémmel, majd a frissen sült tilápia filével tálaljuk. Egy szelet citromkarikával és friss zöldfűszerrel díszítjük.