Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása
Hozzávalók
- 70 g zabpehely (normál vagy aprószemű)
- 100 g görög joghurt
- 50 g zsírszegény sajtkrém
- 100 g eper
- 30 g eritrit
- 10 g kókuszolaj
Elkészítés
50 gramm zabpelyhet felöntünk 2 dl vízzel, majd egy főzőedényben 2-3 perc alatt folyamatosan kevergetve puhára főzzük. Félretesszük hűlni.
Ezalatt elkészítjük a zabkása feltétjeit. Az öntethez az epret alaposan megmossuk, majd (egy szem kivételével) apró kockákra vágjuk. Összekeverjük az eritrit felével, majd mikróban 1 percig melegítjük és félretesszük hűlni.
A maradék 20 gramm zabpelyhet felhevített kókuszolajon megpirítjuk egy serpenyőben, majd összekeverjük a maradék eritrittel.
Végül összeállítjuk az egészet. A kihűlt zabkását összekeverjük a görög joghurttal, a krémsajttal és az eperöntet felével. A végeredmény így krémes és lágy lesz. A maradék eperöntetet a tetejére kanalazzuk és megszórjuk a ropogós pirított zabpehellyel. Végül friss eperszeletekkel díszítjük.