Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Az eperszezon alatt ez a finom, krémes, édes reggeli felér egy szelet valódi sajttorta élményével. De mivel csupa egészséges összetevőből készült, az alakunk miatt sem kell aggódni így a nyár közeledtével.
2017. május 4.

Hozzávalók

  • 70 g zabpehely (normál vagy aprószemű)
  • 100 g görög joghurt
  • 50 g zsírszegény sajtkrém
  • 100 g eper
  • 30 g eritrit
  • 10 g kókuszolaj

Elkészítés

50 gramm zabpelyhet felöntünk 2 dl vízzel, majd egy főzőedényben 2-3 perc alatt folyamatosan kevergetve puhára főzzük. Félretesszük hűlni.

Ezalatt elkészítjük a zabkása feltétjeit. Az öntethez az epret alaposan megmossuk, majd (egy szem kivételével) apró kockákra vágjuk. Összekeverjük az eritrit felével, majd mikróban 1 percig melegítjük és félretesszük hűlni.

A maradék 20 gramm zabpelyhet felhevített kókuszolajon megpirítjuk egy serpenyőben, majd összekeverjük a maradék eritrittel.

Végül összeállítjuk az egészet. A kihűlt zabkását összekeverjük a görög joghurttal, a krémsajttal és az eperöntet felével. A végeredmény így krémes és lágy lesz. A maradék eperöntetet a tetejére kanalazzuk és megszórjuk a ropogós pirított zabpehellyel. Végül friss eperszeletekkel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!