Folytatódik a spárgás receptek sora! Könnyű, egészséges, csirkés recept következik
A spárga az egyik kedvenc zöldségem. Egyetlen gondom van vele, méghozzá az, hogy kizárólag a késő tavaszi időszakban kapható elérhető áron, amikor szezonja van. Ezért legalább ilyenkor igyekszem minél többféle ételhez felhasználni ezt a nagyszerű alapanyagot. Ehhez a gyömbéres-csirkés kombinációhoz kifejezetten jól illik például.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg csirkemell
- 20 dkg spárga
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db gyömbér
- 20 dkg basmati rizs
- 1 dl szójaszósz
- 2 ek szezámmag
- 2 ek szezámolaj
- himalaya só
Elkészítés
A basmati rizst 2,5-szeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
A csirkemellet kifilézzük, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd bepácoljuk a szójaszószba.
A spárgák végéről levágjuk a kb. 3-4 cm-es fás részt, majd alaposan megmossuk. Vizet forralunk és 5 perc alatt roppanósra pároljuk.
A csiperkegombát megmossuk és felszeleteljük, a gyömbért pedig meghámozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a szezámolajt, megpirítjuk rajta a szezámmagot, majd hozzáadjuk a szójaszószba pácolt csirkemell kockákat is. A friss gömbérből ízlés szerinti mennyiséget reszelünk a csirkéhez. Ha a hús már szépen kifehéredett, hozzáadjuk a csiperkegombát, majd kevés vízzel felöntve tovább pároljuk. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a néhány centis darabokra vágott spárgát is, alaposan összekeverjük, és kész is. A spárgás-csirkét ragut a basmati rizsre kanalazva tálaljuk.