Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Folytatódik a spárgás receptek sora! Könnyű, egészséges, csirkés recept következik

Gyömbéres-spárgás csirke
2017. május 1.

A spárga az egyik kedvenc zöldségem. Egyetlen gondom van vele, méghozzá az, hogy kizárólag a késő tavaszi időszakban kapható elérhető áron, amikor szezonja van. Ezért legalább ilyenkor igyekszem minél többféle ételhez felhasználni ezt a nagyszerű alapanyagot. Ehhez a gyömbéres-csirkés kombinációhoz kifejezetten jól illik például.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg csirkemell
  • 20 dkg spárga
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db gyömbér
  • 20 dkg basmati rizs
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek szezámmag
  • 2 ek szezámolaj
  • himalaya só

Elkészítés

A basmati rizst 2,5-szeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.

A csirkemellet kifilézzük, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd bepácoljuk a szójaszószba.

A spárgák végéről levágjuk a kb. 3-4 cm-es fás részt, majd alaposan megmossuk. Vizet forralunk és 5 perc alatt roppanósra pároljuk.

A csiperkegombát megmossuk és felszeleteljük, a gyömbért pedig meghámozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a szezámolajt, megpirítjuk rajta a szezámmagot, majd hozzáadjuk a szójaszószba pácolt csirkemell kockákat is. A friss gömbérből ízlés szerinti mennyiséget reszelünk a csirkéhez. Ha a hús már szépen kifehéredett, hozzáadjuk a csiperkegombát, majd kevés vízzel felöntve tovább pároljuk. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a néhány centis darabokra vágott spárgát is, alaposan összekeverjük, és kész is. A spárgás-csirkét ragut a basmati rizsre kanalazva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.