Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Finom és ideális vacsora, alacsony szénhidráttartalma miatt csak ajánlani tudjuk!

Túró alapú tonhalas pizza
2017. April 17.

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 tojás
  • 50 g zabliszt
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 150 g paradicsom
  • 1 db tonhal konzerv
  • 30 g lilahagyma
  • 30 g vöröshagyma
  • 50 g koktélparadicsom
  • 30 g olívabogyó
  • 125 g zsírszegény mozzarella
  • 10 g kókuszolaj
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • szárított oregano, bazsalikom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Ha rögös túrót használunk, jó alaposan összetörjük villával, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással, sóval ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kör alakot formázunk a „tésztából”, körülbelül 0,7-1 cm vastagon.

Az előmelegített sütőbe tesszük 8 percre.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. A finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk a felhevített kókuszolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kb. 5 perc alatt alacsony lángon megfőzzük a szószt.

A lilahagymát, a koktélparadicsomot, az olívabogyót és a mozzarella sajtot felszeleteljük.

8 perc után kivesszük a pizza alapot, megkenjük a paradicsomszósszal és ízlés szerint ráhalmozzuk a feltéteket. További 10 percig sütjük így.

Miután elkészült, friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!