Finom és ideális vacsora, alacsony szénhidráttartalma miatt csak ajánlani tudjuk!
Hozzávalók
- 250 g zsírszegény túró
- 1 tojás
- 50 g zabliszt
- 40 g sűrített paradicsom
- 150 g paradicsom
- 1 db tonhal konzerv
- 30 g lilahagyma
- 30 g vöröshagyma
- 50 g koktélparadicsom
- 30 g olívabogyó
- 125 g zsírszegény mozzarella
- 10 g kókuszolaj
- friss bazsalikom
- só, bors
- szárított oregano, bazsalikom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Ha rögös túrót használunk, jó alaposan összetörjük villával, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással, sóval ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kör alakot formázunk a „tésztából”, körülbelül 0,7-1 cm vastagon.
Az előmelegített sütőbe tesszük 8 percre.
Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. A finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk a felhevített kókuszolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kb. 5 perc alatt alacsony lángon megfőzzük a szószt.
A lilahagymát, a koktélparadicsomot, az olívabogyót és a mozzarella sajtot felszeleteljük.
8 perc után kivesszük a pizza alapot, megkenjük a paradicsomszósszal és ízlés szerint ráhalmozzuk a feltéteket. További 10 percig sütjük így.
Miután elkészült, friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.