Körtés-csokis leveles süti
Gyors, őszies és nagyon finom! Még úgy sem tart tovább az elkészítése, hogy a pudingot házilag főzzük, egyedül azt kell megvárnunk, hogy kihűljön. Addig viszont csinálhatunk mást…
Hozzávalók
4 személyre- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 2 körte
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpapírra feltekert, konyhakész leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
- 1 kis tojás a kenéshez
Elkészítés
A tejből 2 dl-t felforralunk, közben beletördeljük a csokit, és hozzáadunk 2 evőkanál cukrot. Közben a maradék tejben simára keverjük a keményítőt. Mérsékeljük a lángot, a csokis tejhez csorgatjuk, folyamatos keverés mellett jó sűrűre (a hagyományos pudingnál sokkal sűrűbbre) főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, ezalatt meg is fog dermedni.
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, majd összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A leveles tésztát kitekerjük. Először egy sávban ráhalmozzuk a pudingot (az egyik rövidebbik oldal mentén, a széleket üresen hajtva), majd egyenletesen megszórjuk a körtével. A széleket a töltelékre hajtjuk, feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük a felvert tojással (a hajtásokat is „összeragaszthatjuk” egy kevés tojással).
A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 28-30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.