Kávés-kakaós cupcake
A muffin mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk összedobni egy mutatós édességet. Ha pedig picivel több időnk van, átalakíthatjuk cupcake-ké, ehhez semmi más nem kell, csak egy finom, krémes topping.
Hozzávalók
10-12 darabhoz- A tésztához:
- 5 dkg mazsola
- 1 teáskanál rumaroma
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0,5 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 3 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl tej
- A toppinghoz:
- 250 ml habtejszín
- fél tasak instant zselatinpor (zselatin fix)
- 50 ml frissen lefőzött kávé
- porcukor ízlés szerint
- mazsola és kókuszcsipsz a díszítéshez
Elkészítés
A mazsolát forró víz és a rumaroma keverékébe áztatjuk.
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és az olajat. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a kakaóporral és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk, a tejjel fellazítjuk, simára keverjük. Végül hozzáforgatjuk az alaposan lecsepegtetett, kinyomkodott mazsolát.
A masszát egyenletesen elosztjuk egy muffinpapírokkal bélelt muffinformában. 180 °C-ra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon púposak, a tetejüket egyenesre vágjuk, a levágott részeket pohárkrémekhez használhatjuk fel).
A toppinghoz a hideg habtejszínt félig felverjük. Hozzáadjuk a zselatinport, majd amikor már szépen habosodik, mehet bele a kihűlt kávé és ízlés szerint pár evőkanál porcukor. A krémet habzsákba töltjük, a muffinok tetejére nyomjuk. Hűtőbe tesszük, tálalás előtt mazsolával és kókuszcsipsszel díszítjük.