Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Katalán krém

2016. szeptember 17.

Hozzávalók

6 személyre
  • 500ml zsírszegény tejszín
  • 500ml tej
  • 1 rúd vanília, kettévágva, a magok kikaparva
  • 1 rúd fahéj
  • 2 csík citromhéj
  • 2 csík narancshéj
  • 8 tojássárgája
  • 100g kristálycukor
  • 35g kukoricaliszt
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés

1. Keverjük össze a tejszínt, a tejet, a vaníliát, a fahéjat, a citrom- és a narancshéjat egy közepes lábosban, és közepes fokozaton kezdjük el melegíteni. Lassan forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 15 percig, hogy az ízek kioldódjanak.

2. Elektromos habverővel fehéredésig verjük fel a tojás sárgákat a cukorral, adjuk hozzá a kukoricalisztet, és alaposan keverjük össze. Kevergetés közben, lassan öntsük a tejes keveréket a tojásos krémhez. Teljesen keverjük el. Egy finom szűrőn keresztül szűrjük át egy tiszta lábosba. Alacsony hőfokon kezdjük el főzni, kb. 5-7 percig, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről. Osszuk el 6 tálkába, és fóliával fedjük le. Tegyük a hűtőbe 2 órára.

3. Kapcsoljuk be a grillt magas fokozatra. Szórjuk rá a barna cukrot a krém tetejére. Grill alatt 1-2 perc alatt karamellizáljuk meg a cukrot. Azonnal tálaljuk.

 

Forrás: taste.com.au

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi paprikakrémek

Házi paprikakrémek

Egyszerűen üvegbe zárhatjuk a nyarat ezzel a háromféle paprikakrémmel. Bruschettára, grillezéshez vagy csak feldobni a vasárnapi húslevest.
Répakrém

Répakrém

Egészséges reggeli vagy vacsora. Nem csak gyerekeknek!
Házi paprikakrém, az ajvár

Házi paprikakrém, az ajvár

A csevapcsicsa elmaradhatatlan kísérője

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.