Karamellás körtés pite
Hozzávalók
egy 26 cm-es formához- 15 dkg zabpehelyliszt
- 6 dkg vaj
- 5 dkg natúr joghurt
- 4 dkg eritrit
- 10 dkg magozott datolya
- 1 dl sűrű kókusztej
- himalája só
- 15 dkg körte
- 1 db tojás
Elkészítés
A datolyát előzetesen vízbe áztatjuk, hogy teljesen megpuhuljon.
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és az eritrittel, majd összegyúrjuk a natúr joghurttal. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, a piteformánál nagyobb méretben, hogy a széleire is kerüljön tészta. Ezután a formába nyomkodjuk a kinyújtott tésztát.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A beáztatott datolyát lecsepegtetjük, majd a kókusztejjel és ízlés szerint sóval együtt aprítógépbe tesszük és teljesen krémesre turmixoljuk.
A datolyás karamell krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd befedjük a vékony szeletekre vágott, meghámozott körtével. Végül a körtére hajtogatjuk a tészta kilógó széleit és megkenjük a felvert tojással.
Az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.