Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fordított karamellás almatorta

2017. július 8.

Hozzávalók

  • A karamellás részhez:
  • 2 db piros alma
  • 12 dkg vaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • fél narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál liszt

Elkészítés

A cukrot  a vízzel  felrakjuk karamellizálódni, ha szép aranybarna levesszük a tűzről és hozzákeverjük a felkockázott vajat.

A 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a karamellt úgy, hogy elterüljön az egész forma alján.

Az almákat megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd felszeleteljük ujjnyi vastagságra és belehelyezzük a karamellbe, úgy, hogy ne fedje egymást. 180 fokos sütőben 10- 12 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a piskóta tésztánkat:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a porcukor 1/4 részével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, a citrom és narancs héjával robotgép segítségével kihabosítjuk, majd beleszitáljuk 2-3 részletben a lisztet. A fehérje 1/4 részével fellazítjuk a sárgájás részt, majd a többi fehérjét fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk és mehet a karamellás almára.

150 fokon kb. 40 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) Ha megsült, körbe vágjuk és felfordítjuk, tetszés szerint díszítsük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?