Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így is próbáld ki a browniet!

Vaníliás krémmel
2017. június 16.

Hozzávalók

  • a brownie-hoz:
  • 75 g liszt
  • 2 db tojás, M-es
  • késhegynyi sütőpor
  • 75 g étcsokoládé
  • 90 g vaj
  • 80 g dió
  • 1 csipet só
  • 140 g kristálycukor
  • Csoki ganache:
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g habtejszín
  • Vanília mousse
  • 4 tojás(m-es)
  • 1 db vanília rúd
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g habtejszín
  • 200 ml 2.8%
  • 100 g cukor
  • 10 g zselatinpor

Elkészítés

Brownie:

1. A csokoládét a vajjal és a kristálycukorral együtt egy habüstbe tesszük, majd vízfürdőn felolvasztjuk.

2. Ha felolvadt, levesszük a vízfürdőről és hozzáadjuk a tojásokat egyesével, majd fakanál segítségével elkeverjük alaposan és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport,  majd hozzáadjuk a csipet sót.

3. A diót alaposan átválogatjuk, hogy biztos ne kerüljön bele dióhéj.

4. Durvára törjük és hozzáadjuk a brownie tésztánkhoz. 25×25 cm re állítjuk a sütőkeretet,ha nincs akkor ennek megfelelő méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral majd elsimítjuk benne a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben  kb. 15 percet sütjük.

5. Akkor jó, ha picit lágy!  (ne süssük  túl mert akkor egy csokis piskótát kapunk) Hagyjuk a formában kihűlni.

Csoki ganache:

1. A tejszínt felforraljuk, majd beletesszük a csokoládét. 1 percig állni hagyjuk, majd alaposan egyneművé keverjük és megkenjük vele a brownie tetejét.

Vanília mousse:

1. A tojások sárgáját és a cukrot habüstbe vízgőz felett folyamatos kevergetéssel  csípősre melegítjük (70 fok, ha van hőmérőnk)  

2. A tejet felforraljuk a  vaníliarúd  kikapart magjával és a vaníliás cukorral, majd ha picit visszahűlt, hozzácsurgatjuk a  tojássárgájához  és vízgőz felett addig főzzük, míg picit besűrűsödik. Ha elkészült, félrerakjuk teljesen  kihűlni. A habtejszínt  habbá verjük és a kihűlt laza pudinghoz keverjük.

3. A zselatinport annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy éppen ellepje. 2-3 perc után a mikróban folyósra melegítjük  és hozzácsurgatjuk a krémhez.

4. Ráöntjük a ganache tetejére, elsimítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

8 perces mascarponés pohárdesszert

8 perces mascarponés pohárdesszert

Ez a váratlan vendég desszertje
Ez a hétvégi sütiajánlónk

Ez a hétvégi sütiajánlónk

Vaníliás epres torta

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.