Így lehet még sokkal finomabb a lasagne húsos raguja! Recept!
Hozzávalók
4-6 személy- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 dkg darált hús (sertés, marha)
- 15 dkg padlizsán
- 15 dkg cukkini
- 25 dkg hámozott paradicsom
- só, őrölt fekete bors
- 6 kis ág kakukkfű
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- reszelt szerecsendió
- 25 dkg lasagne tészta
- 2 gömb mozzarella
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
Lasagne tésztát kedvetek szerint válasszatok, ezúttal szép zöldre színezett, zöldséges tésztával készítettem el a receptet.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, lereszelt fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Erre kerül a megmosott, apró kockára vágott padlizsán és cukkini. Átforgatjuk, felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal, a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és az aprított bazsalikommal fűszerezzük, majd lassú tűzön összefőzzük.
Közben elkészítjük a besamelt. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, lepirítjuk, majd fokozatosan hozzáöntve a tejet, simára keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy közepes méretű sütőtál aljába egyenletesen egy kevés besamelt öntünk. Ezt követi egy sor tésztalap (nyersen), majd húsos ragu, tésztalap és besamel egészen addig, amíg a rétegek el nem fogynak. Az utolsó réteg a maradék besamel legyen. Befedjük a széttépkedett mozzarellával. 170 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt kb. 40-50 percet alatt készre sütjük, majd eltávolítjuk az alufóliát, és megpirítjuk kissé a sajtot. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.