Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg uborkaleves

Adásban volt: 2015. augusztus 24.
A recepthez tartozó videó
Hűsítő leves, az utolsó nyári napokra. Friss, krémes, savanykás és igazán könnyen elkészíthető.
2016. július 19.

Hozzávalók

  • 3 db kígyóuborka
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1,5 liter alaplé
  • 1 db zöld alma
  • 2 dl tejföl
  • olívaolaj

  • Tálaláshoz:
  • 7 dkg füstölt lazac

Elkészítés

Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. A hagymát rögtön az elején megsózzuk.

A krumplikat közben lereszeljük, majd a megdinsztelt hagymához adjuk, ól átforgatjuk és amíg párolódik lereszeljük a meghámozott, kimagozott uborkákat is.

Az alaplé felével felöntjük a hagymás-krumplis egyveleget, és mikor már félig megfőtt a krumpli, beletesszük a lereszelt uborkát is.

A zöld almát is lereszeljük, héjával együtt és hozzáadjuk a leveshez. Majd felöntjük még az alaplé maradékával és fedő alatt nagyjából 15 percig főzzük.

Mikor minden összetevő megfőtt, egy botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejfölt is, hogy krémleves legyen.

Jéghidegen, füstölt lazaccal és nyers uborkakockákkal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

Ha elkészült már a sok-sok üveg kovászos uborka a kitartó nagy melegnek köszönhetően, használjuk bátran főzelékbe, levesbe aprítva. Mi most összegyűjtöttünk négy ilyen, frissítően savanykás ételt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!