Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg uborkaleves

Adásban volt: 2015. augusztus 24.
A recepthez tartozó videó
Hűsítő leves, az utolsó nyári napokra. Friss, krémes, savanykás és igazán könnyen elkészíthető.
2016. július 19.

Hozzávalók

  • 3 db kígyóuborka
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1,5 liter alaplé
  • 1 db zöld alma
  • 2 dl tejföl
  • olívaolaj

  • Tálaláshoz:
  • 7 dkg füstölt lazac

Elkészítés

Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. A hagymát rögtön az elején megsózzuk.

A krumplikat közben lereszeljük, majd a megdinsztelt hagymához adjuk, ól átforgatjuk és amíg párolódik lereszeljük a meghámozott, kimagozott uborkákat is.

Az alaplé felével felöntjük a hagymás-krumplis egyveleget, és mikor már félig megfőtt a krumpli, beletesszük a lereszelt uborkát is.

A zöld almát is lereszeljük, héjával együtt és hozzáadjuk a leveshez. Majd felöntjük még az alaplé maradékával és fedő alatt nagyjából 15 percig főzzük.

Mikor minden összetevő megfőtt, egy botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejfölt is, hogy krémleves legyen.

Jéghidegen, füstölt lazaccal és nyers uborkakockákkal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

Ha elkészült már a sok-sok üveg kovászos uborka a kitartó nagy melegnek köszönhetően, használjuk bátran főzelékbe, levesbe aprítva. Mi most összegyűjtöttünk négy ilyen, frissítően savanykás ételt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.