Hideg uborkaleves

Hozzávalók
- 3 db kígyóuborka
- 2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1,5 liter alaplé
- 1 db zöld alma
- 2 dl tejföl
- olívaolaj
- só
- Tálaláshoz:
- 7 dkg füstölt lazac
Elkészítés
Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. A hagymát rögtön az elején megsózzuk.
A krumplikat közben lereszeljük, majd a megdinsztelt hagymához adjuk, ól átforgatjuk és amíg párolódik lereszeljük a meghámozott, kimagozott uborkákat is.
Az alaplé felével felöntjük a hagymás-krumplis egyveleget, és mikor már félig megfőtt a krumpli, beletesszük a lereszelt uborkát is.
A zöld almát is lereszeljük, héjával együtt és hozzáadjuk a leveshez. Majd felöntjük még az alaplé maradékával és fedő alatt nagyjából 15 percig főzzük.
Mikor minden összetevő megfőtt, egy botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejfölt is, hogy krémleves legyen.
Jéghidegen, füstölt lazaccal és nyers uborkakockákkal tálaljuk.